Pages

8 Mart 2016 Salı

New York'ta Lezzetli Bagel için 2 Adres




Merhabalar,

New York'a gidecek olanlar için bir fikir olması adına önceki seyahatlerimde denediğim ve bayıldığım 2 bagel dükkanından bahsetmek istedim bu yazımda.

Bagel'ın simite yakın bir lezzet olduğunu belirtmeliyim öncelikle. İlk kez Polonya'da ortaya çıktığı varsayılıyor ve yapımında maya, un, şeker ve tuz kullanılıyor. Bagel ayrıca simitten farklı olarak suda haşlanıyor. 

Favorilerime gelirsek;

1.  Russ & Daughters:

Russ & Daughters 1914 yılında Polonya göçmeni Joel Ross tarafından açılmış. Burada deniz ürünleri dahil birçok farklı lezzeti bulmak mümkün. Manhattan'da Aşağı Doğu Yakası'nda yer alıyor.
Okuduğumuz yorumlardan yola çıkarak bagel için ilk başta burayı denemek istedik. Şarküteri gibi olan bu dükkanın içi epey nostaljikti, kendimi eski bir Amerikan filminde gibi hissettim diyebilirim :)

  

Çok farklı bagel seçenekleri var. Sarımsaklı, soğanlı, tarçınlı, susamlı bunlardan sadece birkaçı. Biz her iki dükkanda da sarımsaklı bagel tercih ettik. İçine de somon, soğan, krem peynir koydurduk. 



Russ & Daughters'ın özellikle deniz ürünleri bakımından çok zengin olduğunu söyleyebilirim. Çeşit çeşit somon bulmak mümkün, fiyat kaliteye paralel artıyor. Biz 'Scottish' tercih ettik ve çok beğendik. Bu kadar farklı somonu başka yerde görmedim. Russ & Daughters'ı özel kılan sebeplerden bir tanesi de bu bence.



Russ & Daughters'a gitmeye karar verirseniz bilmeniz gereken en önemli şey oturacak bir yerinin bulunmaması. Biz bagel'larımızı alıp hemen dışarıdaki parkta yedik. Eğer uzun uzun oturup keyif yapmak istiyorsanız Russ & Daughters'ın geçen sene açılan cafesine gitmenizi öneririm. Menü şarküteri kısmına göre çok daha zengin, farklı şeyler deneyebilirsiniz.

Detaylı bilgi: http://www.russanddaughters.com/

2. Absolute Bagels:

Absolute Bagels ile Russ & Daughters'ın konsepti biraz farklı. Burası yaklaşık 20 sene önce açılmış, çok eski olmasa da lezzeti epey iyi. Çinliler tarafından işletiliyor, içerisinde rahatça oturabileceğiniz birkaç tane masa var. Sabah işe gidiş saatine denk gelirseniz sıra beklemeniz çok olası.



Burada da somonlu ve krem peynirli bagel'dan vazgeçemedik. Bagel'a en çok yakıştırdığım ikilinin bu olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.


Detaylı bilgi: http://www.absolutebagels.com/

Biz  New York'a her gittiğimizde iki bagel'cıya da uğruyoruz ve ikisini de gerçekten çok beğeniyoruz. Hangisi daha iyi derseniz cevap vermek çok zor olur, çünkü her iki yerin de artıları var.
Tek söyleyebileceğim Russ'ın somonda biraz öne çıktığı, Absolute'ün ise bagel'da. Seçim size kalmış :)

Şimdiden afiyet olsun,
Zeynep 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder